Juul van de Voort

Partner bij DutchlawDesk

Juul van de Voort

Advocaat & Founder

Biografie

Juul studeerde rechten aan de Universiteit Maastricht en aan University of Westminster in Londen. Na een start als advocaat bij het toenmalige Poelman Denneman Bruinsma Advocaten in Tilburg, richtte hij in 2000, samen met een compagnon, Van den Dungen Van de Voort Bedrijfsadvocaten op, gevestigd in Den Bosch.
In 2010/2011 voerde Juul zijn praktijk deels vanuit Chicago en ontstond het plan om ook Amerikaanse bedrijven die in aanraking komen met Nederlands recht, bijvoorbeeld omdat zij zich in Nederland willen vestigen, op juridisch gebied te ontzorgen, al dan niet in samenwerking met andere specialisten. In 2013 werd DutchlawDesk opgericht en het kantoor is sindsdien ook lid van de Dutch American Chamber.
Juul is gespecialiseerd in arbeidsrecht en rondde in dat verband de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) af in 2009 en is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Daarnaast is hij actief in het ondernemingsrecht en voert hij onder meer procedures ten overstaan van de Ondernemingskamer.
Uit belangstelling rondde Juul in 2014 de Leergang Burgerlijk Procesrecht af.